Nieuws

Zomer in Gelderland: Dit kun je doen en zien in Boven-Leeuwen

BOVEN-LEEUWEN - Vandaag zijn we met Zomer in Gelderland in Boven-Leeuwen. Kom je langs? Dit kun je doen en zien in Boven-Leeuwen.
Boven-Leeuwen hoort bij de gemeente West Maas en Waal. Op 31 december 2015 telde het dorp 2210 inwoners op een oppervlakte van 651 hectare. Evenals in Beneden-Leeuwen is er in Boven-Leeuwen ook een dijkdoorbraak geweest, vlakbij de hervormde kerk. Het overgebleven binnenwatertje wordt De Wiel genoemd, zoals de meeste doorbraakkolken heten in het rivierengebied.

Langskomen?

Wil je langskomen op 16 augustus? Dan ben je van harte welkom in Park Groenewoud.

Kijk dit nou!

Menig voetbalsupporter heeft al eens een stukje Boven-Leeuwen om zijn nek gehad, hoogstwaarschijnlijk zonder het te weten. Een markant bedrijf in Boven-Leeuwen is namelijk breifabriek De Reuver. Zij zijn gespecialiseerd in het maken van promotiemateriaal, waaronder supportersjaals. Zo maakten ze in 2017 in korte tijd 4 duizend sjaals met opdruk Vitesse - Lazio Roma. 

De mooiste plek

Vanaf hier kan je ons hele dorp zien, het is er prachtig
Maarten van Eldijk, teamcaptain
Boven-Leeuwen vanaf de dijk Bron: Maarten van Eldijk
Vandaag zijn we met Zomer in Gelderland in Boven-Leeuwen. Kom je langs? Dit kun je doen en zien in Boven-Leeuwen.
Als je op de dijk van Boven-Leeuwen staat, heb je een prachtig uitzicht over het hele dorp. Er zijn oude boerderijtjes te zien, je hebt de kerk mooi in beeld en je ziet het park waar wij met Zomer in Gelderland staan!

Bezienswaardigheden

Evenementen

Sinterklaasintocht     

Wandelroutes

Op korte reisafstand van Boven-Leeuwen vind je het natuurgebied Blauwe Kaamer. Natuurverslaggever Laurens Tijink wandelde er al eens doorheen met de boswachter. Lees hier alles over zijn bevindingen, of bekijk één van de routes hieronder.
Natuurgebied De Blauwe Kaamer Bron: Laurens Tijink
Vandaag zijn we met Zomer in Gelderland in Boven-Leeuwen. Kom je langs? Dit kun je doen en zien in Boven-Leeuwen.
11,4 kilometer 14 kilometer

Fietsroutes

49 kilometer 66 kilometer 41 kilometer