Nieuws

Zomer in Gelderland: Dit kun je doen en zien in Stroe

STROE - Vandaag zijn we met Zomer in Gelderland in Stroe. Kom je langs? Dit kun je doen en zien in Stroe!
Het kleine dorpje Stroe ligt in de gemeente Barneveld, midden op de Veluwe dus. Stroe heeft een oppervlakte van 27 ha, met binnen die oppervlakte 1685 inwoners. Veel mensen zullen de naam van het dorp kennen, omdat het langs de snelweg A1 ligt. Stroe komt daardoor regelmatig in file-informatie voorbij.

Kijk dit nou!

Het dorp Stroe heeft helemaal geen kerk! Dat is best opmerkelijk, want het ligt midden op de Veluwe, veelal religieus. De inwoners zelf vinden het overigens helemaal geen tekortkoming. Je kan dan namelijk ook niet aangekeken worden op de stroming of religie waar je bij zou kunnen horen.  Stroe kent wel een heuse wereldkampioen. Arjan Davelaar uit Stroe was onderdeel van het touwtrekteam Lagerweij dat in 2018 wereldkampioen werd in het Chinese Xuzhou Shi.

De mooiste plek

De Houtbeek is een aantal jaar geleden hersteld. Je ziet niks meer van de renovatiewerkzaamheden. Het lijkt alsof het er altijd al op deze manier was. Het is heel mooi opgenomen door de rest van de prachtige natuur.
Gert Groenevelt, teamcaptain
De Houtbeek Bron: Gert Groenevelt
Vandaag zijn we met Zomer in Gelderland in Stroe. Kom je langs? Dit kun je doen en zien in Stroe!
De Houtbeek ligt midden in een prachtig natuurgebied. Veel mensen uit Stroe vinden het fijn om zo nu en dan een wandeling langs de beek te maken. Dit is zonder twijfel de mooiste plek uit Stroe.

Bezienswaardigheden

Evenementen

(Juni)
(augustus)        

Wandelroutes

Verslaggever Laurens Tijink, van het Omroep Gelderland-natuurplatform BuitenGewoon, bezocht het natuurgebied Kootwijkerbroek, de favoriete plek van collega Jan de Hoop en niet ver van Stroe. Lees hier zijn ervaringen, of bekijk één van de routes hieronder.
5,2 kilometer 8,8 kilometer Bron: Staatsbosbeheer Bron: Route.nl

Fietsroutes

48,7 kilometer 29,2 kilometer 49 kilometer Bron: fietsnetwerk.nl bron: fietsknoop.nl Bron: fietsrouteinbeeld.nl