Instagram

Oma Jam wilde geleisuiker en kreeg 453 kilo!

Oma Jam, oftewel Riet Bodd is na een oproep bij Gelderland Helpt overladen met geleisuiker om jam mee te maken voor het KWF. De 73-jarige Babberichse kreeg 453 kilo suiker van verscheidene mensen uit de hele provincie en daarbuiten. Ook kreeg ze geld om fruit te kopen voor haar jam. © Omroep Gelderland
BABBERICH - Oma Jam, oftewel Riet Bodd is na een oproep bij Gelderland Helpt overladen met geleisuiker om jam mee te maken voor het KWF. De 73-jarige Babberichse kreeg 453 kilo suiker van verscheidene mensen uit de hele provincie en daarbuiten. Ook kreeg ze geld om fruit te kopen voor haar jam.
Oma Jam maakt dagelijks jam. Ze begon nadat er bij haar keelkanker werd ontdekt en toen ze haar man aan de ziekte kanker verloor. De opbrengst van elk potje zelfgemaakte jam gaat naar het KWF. Het maken van de jam geeft haar kracht om door te gaan.

Geleisuiker niet aan te slepen

Per pan gebruikt Oma Jam een kilo fruit en een kilo geleisuiker. En die suiker is nooit in de aanbieding. Riet wil graag elke cent van het potje jam aan het KWF geven en dus deed ze oproep via de tv uitzending, de site en de Facebookpagina van Gelderland Helpt voor fruit, maar vooral ook voor geleisuiker.
Een deel van de opbrengst. Foto's: familie Bodd
Oma Jam, oftewel Riet Bodd is na een oproep bij Gelderland Helpt overladen met geleisuiker om jam mee te maken voor het KWF. De 73-jarige Babberichse kreeg 453 kilo suiker van verscheidene mensen uit de hele provincie en daarbuiten. Ook kreeg ze geld om fruit te kopen voor haar jam.
Dat heeft ze geweten. Autoladingen vol kwamen naar Babberich. Met 453 kilo kan ze het komende jaar weer vooruit. Van het geld dat ze gedoneerd kreeg kocht ze perziken en abrikozen. Die zijn inmiddels tot jam verwerkt en zitten alweer in potjes om verkocht te worden. 
Oma Jam wilde geleisuiker en kreeg 453 kilo!
Oma jam heeft al vele honderden potjes jam gemaakt en verkoopt die op markten, bij de bakker en vanuit haar kraampje en miniwinkeltje aan huis.

Al duizenden euro's naar KWF

Twee jaar geleden heeft ze 8.636 euro overgemaakt aan KWF. Inmiddels vele honderden potjes verder moet ze duizenden euro's meer hebben verdiend voor het goede doel, maar hoeveel precies, dat wil ze nog even geheim houden. 

WIL JIJ OMA JAM HELPEN? KLIK DAN HIER!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!