Nieuws

Tornado verspreidt asbest door Rheden, belangrijke doorgaande weg op slot

De weg is afgesloten.
Het noodweer van dinsdagavond heeft ervoor gezorgd dat er asbest is verspreid in Rheden. In verband met de vondst van asbestdeeltjes is de Arnhemsestraatweg afgesloten. © Timo Bouman / Persbureau Heitink
RHEDEN - Het noodweer van dinsdagavond heeft ervoor gezorgd dat er asbest is verspreid in Rheden. In verband met de vondst van asbestdeeltjes is de Arnhemsestraatweg afgesloten.
Het gaat om het stuk weg tussen de Groenestraat en de Oranjeweg. De gemeente heeft verkeersregelaars ingezet om het verkeer om te leiden. Door de harde wind zijn asbestdeeltjes door het hele gebied verspreid.  

Bewoners mogen gebied niet in

Bewoners mogen het afgezette gebied niet meer in. De gevonden deeltjes worden zo snel mogelijk opgeruimd, zegt de gemeente. 'Maar de werkzaamheden kunnen nog de hele dag duren.'
De gemeente adviseert inwoners om het materiaal niet aan te raken en contact op te nemen met de gemeente, de verzekeraar of de woningbouwvereniging.

Tornado

Rheden werd dinsdagavond getroffen door een tornado. De windhoos liet een spoor van vernieling achter over een lengte van zo'n vijf kilometer. Tientallen bomen werden uit de grond getrokken. Ook raakten er diverse woningen en auto's zwaar beschadigd.
De burgemeester stelde dat 'Rheden onherkenbaar is geworden'.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!