Nieuws

Grote brand verwoest dak fietsfabrikant Gazelle in Dieren

DIEREN - Bij fietsfabrikant Gazelle in Dieren heeft woensdagmiddag een grote uitslaande brand gewoed. Het dak liep daarbij forse brandschade op.
De brand aan de Wilhelminaweg werd rond 14.45 uur gemeld. Toen de brandweer arriveerde, stond het dak in brand. De rookpluim was tot in de wijde omgeving te zien.
Beelden van de rookpluim (tekst gaat verder onder de video):
Grote brand bij Gazelle in Dieren (amateurbeeld)

Binnen valt de schade mee

De brandweer heeft het vuur met vier tankautospuiten bestreden. Daarbij werden twee hoogwerkers ingezet. Binnen in het pand lijkt de schade mee te vallen, zegt een woordvoerder van de brandweer. 'De sprinklers hebben hun werk goed gedaan.'

Gebouw ontruimd

De brand woedde aan de achterkant van de fabriek. Het gebouw is door bedrijfshulpverleners ontruimd. Al het personeel is naar huis gestuurd.
Woordvoerder Huib de Vries vertelt over de brand (tekst gaat verder onder de video):
Woordvoerder Gazelle over brand op dak
Volgens de brandweerwoordvoerder zijn er geen gewonden gevallen. Volgens hem is de brand vermoedelijk ontstaan door zonnepanelen op het dak. Onderzoek moet daar uitsluitsel over geven.
Bij fietsfabrikant Gazelle in Dieren heeft woensdagmiddag een grote uitslaande brand gewoed. Het dak liep daarbij forse brandschade op. © Omroep Gelderland
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!