Nieuws

Het nieuws van dinsdag in vijf minuten

Linda Geerdink.
Kijk op Gelderland is het programma waarin we u elke werkdag op NPO 2 bijpraten over het nieuws in Gelderland. In vijf minuten krijgt u het opvallendste en meest spraakmakende nieuws. De presentatie is in handen van Linda Geerdink. © Omroep Gelderland
Kijk op Gelderland is het programma waarin we u elke werkdag op NPO 2 bijpraten over het nieuws in Gelderland. In vijf minuten krijgt u het opvallendste en meest spraakmakende nieuws. De presentatie is in handen van Linda Geerdink.
Met vandaag onder meer:
De Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit heeft grote fouten gemaakt tijdens de fipronilcrisis. Dat zeggen 117 pluimveeboeren. Zij stapten vandaag naar de rechter.
Ze zijn op weg naar de herdenking van D-day overmorgen in Normandië. Maar een aantal Amerikaanse veteranen wilde onderweg graag de wandeling op de Oversteek maken als herinnering aan hun 48 kameraden die hier in september 1944 om het leven kwamen.
En:
Ze werden een paar weken geleden al met grote overmacht Nederlands Kampioen met hun radiografisch bestuurbare auto op waterstof. Maar de titel smaakt naar meer en dus reizen 7 leerlingen autotechniek van het ROC Aventus in Apeldoorn donderdag naar Praag voor het WK
Kijk hieronder de uitzending terug:
Het nieuws van dinsdag in vijf minuten
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!