Nieuws

Redichemse Waard open voor wandelaars

Acties bij het hek.
Natuurgebied de Redichemsche Waard is voortaan het hele jaar open voor wandelaars. De gemeente Culemborg gaat het hek voor de voetgangers weghalen. © Omroep Gelderland
CULEMBORG - Natuurgebied de Redichemsche Waard is voortaan het hele jaar open voor wandelaars. De gemeente Culemborg gaat het hek voor de voetgangers weghalen.
De Redichemse Waard was sinds 1 november vorig jaar afgesloten voor wandelaars en andere recreanten. De grondeigenaar sloot het gebied af met een hek en dat was tegen het zere been van veel wandelaars.

Actievoerders

November vorig jaar werd nog actie gevoerd om het gebied weer open te krijgen. De actievoerders vinden dat de Redichemse Waard vrij toegankelijk moet zijn omdat de gemeente Culemborg het gebied in erfpacht heeft. De gemeente ondernam eerder geen actie, dus namen de actievoerders vorig jaar zelf het heft in handen en openden ze het hek.
Nu opent de gemeente het gebied dus zelf voor wandelaars. Het natuurgebied blijft nog wel gesloten voor auto's. In overleg is wel een sleutel voor dit hek verkrijgbaar bij de gemeente.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!