Nieuws

Duivenaar vast voor oplichten 250 mensen; buit ruim 2 ton

Een man van 39 uit Duiven is dinsdag in Zeist aangehouden op verdenking van grootschalige oplichting. Hij zou ruim 200.000 euro hebben buitgemaakt. © Omroep Gelderland
DUIVEN - Een man van 39 uit Duiven is dinsdag in Zeist aangehouden op verdenking van grootschalige oplichting. Hij zou ruim 200.000 euro hebben buitgemaakt.
De man bood volgens de politie voordelige leasecontracten aan via het bedrijf All Inn Autolease, maar de auto's werden niet geleverd.
De zaak kwam aan het rollen toen eind 2018 meerdere gedupeerden zich melden bij het programma Tros Opgelicht?! Er zijn inmiddels ongeveer 250 slachtoffers van de oplichting. Gedupeerden die nog geen aangifte hebben gedaan, kunnen dat alsnog doen.

Leasecontracten ‘zonder zorgen’

Via All Inn Autolease werden leasecontracten ‘zonder zorgen’ aangeboden. Klanten betaalden in eerste instantie administratiekosten en een maandtermijn voor de borg.
Sommige slachtoffers betaalden ook een maandtermijn voor het leasecontract. Op de dag van de levering bleek dat de man zijn afspraken niet nakwam en kregen de klanten de bestelde auto niet. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!