Nieuws

Dief neemt winkelcontainer mee, inleveren mislukt

Een supermarkt in het centrum van Nijmegen trekt aan de bel na de diefstal van een rolcontainer. Met zulke containers worden in vrachtwagens goederen vervoerd tussen de groothandels en de winkels. © politie/Bureau GLD
APELDOORN - Een supermarkt in het centrum van Nijmegen trekt aan de bel na de diefstal van een rolcontainer. Met zulke containers worden in vrachtwagens goederen vervoerd tussen de groothandels en de winkels.
De Nijmeegse 'super' was opeens een container kwijt, en ook kratten die erbij hoorden. De rolcontainer werd na de diefstal aangeboden bij een groothandel, met het doel geld te verdienen. De transactie ging niet door, omdat de groothandel de zaak niet vertrouwde.
De politie in Nijmegen is op zoek naar deze man die wordt verdacht van betrokkenheid bij het verdwijnen van de emballagecontainer en bijbehorende kratten. Dit gebeurde op 25 februari op klaarlichte dag.
Bekijk de beelden.
Dief neemt winkelcontainer mee, inleveren mislukt
De rolcontainer is met de kratten later op de middag zo’n 600 meter verderop gezien onder de poort van de Karthuizerhof. Een getuige heeft gezien dat daar de kratten werden neergelegd en vervolgens is de onbekende man weggelopen in de richting van de Lange Hezelstraat.
De verdachte is tussen 30 en 45 jaar oud en tussen 1.80 en 1.90 meter lang. Hij droeg een zwarte jas met daaronder een zwart shirt. Hij had een lichtblauwe spijkerbroek aan en liep op zwarte schoenen met witte zool. Ook had hij een blauwe plastic tas van Albert Heijn bij zich.
Weet je wie deze man is, aarzel dan niet en bel de tiplijn van de politie op 0800-6070. Anoniem waarschuwen kan via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Het zaaknummer luidt: 2019103351. Je kunt ook dit digitale tipformulier invullen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!