Nieuws

Steenmarter maakt auto's kapot in Doesburg: 'Ik hoop dat-ie niet meer terugkomt'

DOESBURG - De steenmarter, regelmatig duikt-ie op en dit keer zorgt het beestje op een aantal plekken in Doesburg voor problemen. Wekelijks krijgt de plaatselijke garage klanten over de vloer die schade hebben aan hun auto door het roofdier.
Een van de gedupeerden is Ronald den Doop. Hij opent de motorkap van zijn auto en laat een kapotte draad zien. 'Zoals u kunt zien, is dit ertussenuit gevreten, met als gevolg dat ik een storing in de motor heb. En dat zal wel een paar centen kosten om het weer te repareren.'
Tekst gaat verder onder de reportage.
Steenmarter maakt auto's kapot in Doesburg: 'Ik hoop dat-ie niet meer terugkomt'

Levensgevaarlijk

De verzekering dekt de schade niet, dus dat zou voor Ronald inderdaad wel eens flink in de papieren kunnen lopen. 'Dat varieert van de 100 tot 300 euro', vertelt garagehouder Marco du Buisson.
'Wekelijks hebben we hier klanten die echt behoorlijke schade hebben door die beesten. De marters zijn gek op rubberslangen. Elk ding wat van rubber is willen ze graag aan knagen. En dat kan levensgevaarlijk zijn, wanneer de beestjes aan de remleidingen knabbelen', gaat Du Buisson verder. 

Lavendel en wc-blokken

Inspuiten met een spray zou veel ellende voorkomen, omdat het goedje geurtjes bevat waar het diertje een hekel aan heeft. 'Dan heb je het onder meer over citronella en lavendel', legt de garagehouder uit.
Ronald heeft daarom zelf een oplossing aangebracht: 'We hebben onder andere wc-blokken onder de motorkap geplaatst.' Gaas onder de auto leggen zou ook helpen, want steenmarters lopen daar niet graag over. 'Ik hoop dat-ie niet meer terugkomt', aldus Ronald.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!