Nieuws

Duofiets voor mensen met dementie in Druten

Wethouder Sjef van Elk (rechts)
Bewoners van Het Gastenhuis in Druten kunnen er voortaan op uit fietsen. Een duofiets stelt ze in staat om te genieten en actief te recreëren. Wethouder Sjef van Elk onthulde zaterdag de fiets, samen met Jack van Bemmelen en Nora Boky van het huis voor mensen met dementie.
DRUTEN - Bewoners van Het Gastenhuis in Druten kunnen er voortaan op uit fietsen. Een duofiets stelt ze in staat om te genieten en actief te recreëren. Wethouder Sjef van Elk onthulde zaterdag de fiets, samen met Jack van Bemmelen en Nora Boky van het huis voor mensen met dementie.
‘Dankzij donaties en een aanvullende bijdrage van onze gemeente kon deze duofiets worden aangeschaft. Voor de bewoners van Het Gastenhuis ontstaat de mogelijkheid om dingen buiten hun wandelreikwijdte te bekijken. Denk bijvoorbeeld aan de uiterwaarden, de Veerdam en het centrum van Druten’, aldus de wethouder.
Jack van Bemmelen: ‘Het komt zó tegemoet aan de wens van familieleden om als zoon of dochter met papa of mama er lekker op uit te trekken. Onze bewoners verheugen zich erop om zaken uit een verleden weer terug te zien.’
Nora Boky: ‘Een verrijking, vrijheid voor onze bewoners om er buiten lekker op uit te gaan. Ik vind het sociale aspect ook heel belangrijk. Daarmee bedoel ik dat er bij een duofiets één-op-één aandacht voor onze bewoners is.'
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!