Nieuws

Burgemeester: meer weten over wapenbezit Achterhoekse jongeren

Burgemeester Otwin van Dijk van de gemeente Oude IJsselstreek wil snel meer weten over wat jongeren bezielt om messen te trekken op stapavonden. Bovendien wil hij van de politie weten hoe het staat met wapenbezit onder jongeren in de Achterhoek. Aanleiding is een steekincident waarbij vrijdagavond een 16-jarige jongen gewond raakte.
SILVOLDE - Burgemeester Otwin van Dijk van de gemeente Oude IJsselstreek wil snel meer weten over wat jongeren bezielt om messen te trekken op stapavonden. Bovendien wil hij van de politie weten hoe het staat met wapenbezit onder jongeren in de Achterhoek. Aanleiding is een steekincident waarbij vrijdagavond een 16-jarige jongen gewond raakte.
'Ga lekker stappen, ga lekker genieten! Wat bezielt je om een mes te trekken en überhaupt een wapen mee te nemen?', vraagt Van Dijk zich hardop af. Hij wijst ook op incidenten eerder dit jaar in Gendringen en Ulft. Ook daarbij waren jonge mensen betrokken.
Tekst gaat verder onder de reportage.
Burgemeester: meer weten over wapenbezit Achterhoekse jongeren

Zorgen

De incidenten staan volgens Van Dijk allemaal los van elkaar. 'Maar toch wil ik met de politie in gesprek over wapenbezit onder jongeren. Ik maak mij er zorgen over en wil er meer over weten. Als er sprake is van een trend, wil ik dat horen.'
De burgemeester wil ook spreken met jeugdwerkers en de jongeren zelf. 'Ik spreek natuurlijk vaker met jongeren, buurtgenoten en andere inwoners van de gemeente. Ik deel hun zorgen over dit soort incidenten. Er zijn zoveel leuke dingen te doen voor jongeren in de Achterhoek. Ga daarvan genieten!'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!