Nieuws

Grote lappen vlees populair, maar hoe barbecue je als een expert?

OENE - Voor wie het nog niet heeft meegekregen; met temperaturen rond de 30 graden wordt het dit weekend ontzettend mooi weer. En dat betekent dat Nederland de briketten en speklapjes weer inslaat. Maar hoe barbecue je nou écht als een expert?
'We hebben in ieder geval mooi weer en veel vlees. We zijn er klaar voor, laat ze maar komen', vertelt slager Herman ter Weele uit Oene enthousiast.
Slagers werken hard om het komende weekend te trotseren door alle vleeswaren klaar te maken. Wat wordt omschreven als het eerste officiële zomerweekend van het jaar, biedt voor vele Nederlanders de komende dagen een perfecte kans om de gril weer eens aan te steken.

'Verdeel de kolen en pak een biertje'

Volgens slager Herman zijn grote lappen vlees dé barbecuetrend van dit jaar. Dat kan barbecuespecialist Maarten de Jong alleen maar beamen.
Iedere man van het huis ziet zich waarschijnlijk als 'barbecuespecialist', maar grillexpert De Jong mag zich echt zo noemen. Met zijn eerste tip blijft hij laagdrempelig: 'Pak er een kratje bier bij'. Daarna pakt hij wat hij omschrijft als een 'goed stuk vlees'.
Het is belangrijk om bij het aansteken een kant van de grill heter te maken. Anders gezegd: leg niet alle briketten bij elkaar, maar kies één kant. En ook heel belangrijk volgens De Jong: rustig aan doen.
Bekijk de reportage met alle tips van Maarten de Jong:
Grote lappen vlees populair, maar hoe barbecue je als een expert?
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!