Nieuws

Hondenbezitters speuren Apeldoorns park af naar vergiftigde worstjes

APELDOORN - Buurtbewoners in Apeldoorn-Zuid zijn vrijdag op zoek gegaan naar vergiftigde worstjes in het Zuiderpark. Aanleiding is de dood van een hondje eerder deze week.
Hoewel de dierenarts die de hond behandeld heeft het niet met zekerheid kan zeggen, is het dier waarschijnlijk vergiftigd. Andere hondenbezitters zijn nu boos en angstig dat er mogelijk vergiftigde worstjes liggen. Op initiatief van Petra Schipper kammen buurtbewoners het Zuiderpark af, op zoek naar naar worstjes, die mogelijk vergiftigd zijn.
Bekijk de beelden. Tekst gaat daaronder verder.
Hondenbezitters speuren Apeldoorns park af naar vergiftigde worstjes

'Ik ben boos, verdrietig en bang'

'Dit is toch wel de grootste plek van Apeldoorn-Zuid om je hond uit te laten', vertelt Schipper. Eerder deze week is hondje Maloe van Appie Kelman waarschijnlijk overleden door het eten van een vergiftigd worstje.
Schipper: 'Ik ben boos, ik ben verdrietig, ik ben bang. Als je een hekel hebt aan dieren, dat is jouw mening, maar ga ze niet vergiftigen, maak ze niet dood. Wat heeft het voor nut?' Volgens de speurders heeft de politie gevraagd gevonden worstjes af te geven voor onderzoek. Hondenbezitters nemen voorzorgsmaatregelen.

'Ik zet mijn drie Bordeaux-dogs niet op het spel'

Medespeurder Anita Kolmus gaat voorlopig niet maar haar honden naar het park. 'Ze mogen nu in de tuin van mijn eigen huis. Ik heb drie Bordeaux-dogs en die wil ik niet op het spel zetten', zegt zij. 'Het is overduidelijk iemand die niet nadenkt. Want behalve honden, lopen hier ook katjes en andere dieren.' 
'Maar ook kleine kinderen', vult Schipper aan. 'Je zal maar met je kindje in het park zijn en je let even niet op. Ik weet niet wat zo iemand bezielt.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!