Nieuws

In Epe krijg je 100 euro als je lid wordt van een vereniging

Het college van Epe is van plan om kinderen tussen de 5 en 17 jaar subsidie te geven als ze lid worden van een sport- of cultuurvereniging. Elk kind uit de gemeente kan honderd euro per jaar ontvangen als het zich inschrijft. © Google Maps
EPE - Het college van Epe is van plan om kinderen tussen de 5 en 17 jaar subsidie te geven als ze lid worden van een sport- of cultuurvereniging. Elk kind uit de gemeente kan honderd euro per jaar ontvangen als het zich inschrijft.
De gemeente wil de jeugd op die manier stimuleren om zich te ontwikkelen en te ontplooien. De kosten om lid te worden van een vereniging zijn vaak een drempel om lid te worden. Naast contributie moeten onder meer kleding, muziekinstrumenten en attributen worden gekocht.
De gemeente wil deze drempel verlagen door elk kind honderd euro te geven als het voor minstens zes maanden lid wordt van een vereniging. Een ander doel van de subsidieregeling is om het verenigingsleven in Epe te versterken. Het college hoopt dat verenigingen meer aanmeldingen krijgen, waardoor ze financieel sterker worden. 
Het college hoopt na de zomervakantie te kunnen beginnen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!