Nieuws

Winterswijk trekt bijna twee ton uit om theaterdak te vervangen

Het college van Winterswijk stelt de raad voor om 175.000 euro te investeren in het vervangen van de dakbedekking van theater De Storm. De afgelopen jaren nam het aantal lekkages volgens de gemeente enorm toe. © REGIO8
WINTERSWIJK - Het college van Winterswijk stelt de raad voor om 175.000 euro te investeren in het vervangen van de dakbedekking van theater De Storm. De afgelopen jaren nam het aantal lekkages volgens de gemeente enorm toe.
'De Storm is een belangrijke voorziening in Winterswijk. Niet alleen voor onze eigen inwoners, maar ook voor bezoekers uit de regio. Daarom stellen we de raad voor om de lasten voor het vervangen van het dak op ons te nemen', vertelt wethouder Wim Aalderink.

Zonnepanelen als voorwaarde

Volgens de gemeente is bij inspectie gebleken dat het dak zwakke plekken heeft en dat het theater te weinig budget heeft voor reparatie. Omdat de continuïteit van de bedrijfsvoering in gevaar zou komen en dit zou leiden tot grotere financiële uitgaven, is de gemeente bereid bij te springen. Voorwaarde voor de subsidieverstrekking is dat het dak van De Storm beschikbaar komt voor zonnepanelen.