Nieuws

VIDEO | Wandelaars raken de weg kwijt tijdens het dauwtrappen

De opkomst was iets lager dan vorig jaar, maar alsnog was het donderdagochtend gezellig druk in het oude dorpshuis van Garderen. Zo'n 150 deelnemers verzamelden zich in het pand om zich in te schrijven voor het dauwtrappen. Vanaf 05.30 uur trotseerden lopers de vroege ochtenddruppels in het Barneveldse dorp. © Omroep Gelderland
GARDEREN - De opkomst was iets lager dan vorig jaar, maar alsnog was het donderdagochtend gezellig druk in het oude dorpshuis van Garderen. Zo'n 150 deelnemers verzamelden zich in het pand om zich in te schrijven voor het dauwtrappen. Vanaf 05.30 uur trotseerden lopers de vroege ochtenddruppels in het Barneveldse dorp.
Niet alles ging helemaal goed. Een van de routebordjes ontbrak. Waardoor een aantal lopers de weg kwijtraakten. En toen een loper het verkeerde pad bewandelde, volgde de rest ook. Uiteindelijk verdwaalden zo'n dertig mensen in het bos. De voorzitter pakte hoogstpersoonlijk de fiets om de lopers weer op de juiste route te brengen.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Wandelaars raken de weg kwijt tijdens het dauwtrappen

Eieren met spek

De dauwtrappers hadden donderdag de keuze om een tocht van zeven of elf kilometer te lopen. In het bos werden de wandelaars gevoed met eitjes en spek - vers van de gril - als extra energie om de laatste kilometers af te kunnen leggen.
Dauwtrappen is een eeuwenoude traditie waarbij vroege vogels op Hemelvaartsdag de wandelschoenen aantrekken om een tocht door de dauw te maken - meestal in groepsverband. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!