Nieuws

'Michael P. had geen plan Anne Faber te doden'

Tekening Michael P. ANP
Volgens de advocaten van Michael P. is het doden van Anne Faber juridisch niet aan te merken als moord. Zij betoogden woensdag voor het gerechtshof in Arnhem dat hij geen vooropgezet plan had de 25-jarige vrouw te doden.
ARNHEM - Volgens de advocaten van Michael P. is het doden van Anne Faber juridisch niet aan te merken als moord. Zij betoogden woensdag voor het gerechtshof in Arnhem dat hij geen vooropgezet plan had de 25-jarige vrouw te doden.
Het Openbaar Ministerie (OM) eiste dinsdag in hoger beroep 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen de 29-jarige P. Anders dan bij de rechtbank trok het OM de conclusie dat er bewijs is dat P. Faber met een vooropgezet plan om het leven heeft gebracht er zich dus schuldig heeft gemaakt aan moord. De nabestaanden van Faber hebben dit gewijzigde standpunt met instemming begroet.

Eerdere veroordelingen

Anne Faber verdween op 29 september 2017 tijdens een fietstocht in het bosrijke gebied tussen Den Dolder en Soest. P. verbleef destijds in een kliniek in Den Dolder, na een veroordeling voor een dubbele verkrachting in 2010. Het stoffelijk overschot van Faber werd bijna twee weken na haar verdwijning op aanwijzing van P. gevonden in een door hem gedolven graf nabij Zeewolde.
De rechtbank veroordeelde P. vorig jaar in de zaak-Faber eveneens tot 28 jaar cel en tbs, wegens ontvoering, verkrachting en gekwalificeerde doodslag (dat wil zeggen: doodslag om de verkrachting te verhullen).
Faber groeide op in Elst. Ze studeerde in Nijmegen en verhuisde daarna naar Utrecht. Haar uitvaart was in de Nijmeegse Stevenskerk.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!