Nieuws

Rhedese vrouw aangehouden voor fraude met huurwoning

Een 40-jarige vrouw uit Rheden is zondag aangehouden voor fraude met een huurwoning. Ze bood een woning te huur aan en incasseerde de borg en soms zelfs huur, maar de sleutel kregen ze niet. © Omroep Gelderland
RHEDEN - Een 40-jarige vrouw uit Rheden is zondag aangehouden voor fraude met een huurwoning. Ze bood een woning te huur aan en incasseerde de borg en soms zelfs huur, maar de sleutel kregen ze niet.
Tussen februari en april 2019 zette ze het huis in Rheden te huur via online platforms. Meerdere mensen reageerden op de advertentie en sommigen hebben de woning zelfs bezichtigd. Ze maakten huur en borg over, maar daarna hoorden ze niks meer.

Aangehouden op Schiphol

Nadat meerdere mensen op 29 april naar het huis kwamen en daar niemand aantroffen, belden ze de politie. Die startte een onderzoek en voor de verdachte werd nationaal een opsporingsbericht uitgedaan. Toen de vrouw afgelopen zondag terugkwam na verblijf in het buitenland, werd ze op luchthaven Schiphol aangehouden. De Rhedese zit vast voor verhoor.
Inmiddels hebben vier mensen aangifte gedaan. De politie roept andere gedupeerden op zich te melden.  
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!