Nieuws

Waterschap Rivierenland buffert voor zomers hemelvaartweekend

Met een zomers warm weekend in het vooruitzicht, is het Waterschap Rivierenland al aan het voorsorteren op de droogte. Door water te bufferen proberen ze verdroging van de polders te voorkomen. © Waterschap Rivierenland
ECHTELD - Met een zomers warm weekend in het vooruitzicht, is het Waterschap Rivierenland al aan het voorsorteren op de droogte. Door water te bufferen proberen ze verdroging van de polders te voorkomen.
De natuur is de gortdroge zomer van 2018 nog steeds niet overal te boven. En ook dit voorjaar valt er nog relatief weinig regen in het rivierengebied. Om natuur en landbouw te voorzien van water, buffert het waterschap waar dat kan water boven het zomerpeil. Vanuit de grote rivieren wordt daarvoor water in het gebied gelaten. 

Piekje van 11 meter

Duitse regen en Zwitsers smeltwater helpen af en toe wel wat: afgelopen weekend steeg de Rijn bij Lobith zelfs enkele meters tot een piekje van 11 meter boven NAP.
Ondertussen wordt door het waterschap binnendijk kwelwater gebufferd. En in de uiterwaarden zette het waterschap de inlaat open van enkele buitenpolders, om ook daar water langer vast te houden.
Dat gebeurde bij de Willemspolder bij Echteld, de Gouverneuspolder bij Ochten en de buitenpolder bij Gendt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!