Nieuws

Enorme teleurstelling in Doetinchem, De Graafschap degradeert

De Graafschap is dinsdagavond gedegradeerd uit de eredivisie. De ploeg uit Doetinchem verloor op eigen veld met 0-2 van Sparta Rotterdam in de laatste ronde van de play-offs. De zege van afgelopen zaterdag (2-1) werd daarmee tenietgedaan.
In de eerste helft was Sparta de bovenliggende partij. De fans van de Rotterdamse ploeg hadden er ook veel vertrouwen in. Ze lieten zich volop horen. Tot hele grote kansen kwamen beiden ploegen in de eerste 45 minuten niet. Alleen in de slotfase slaagde De Graafschap erin een fase volop druk te zetten. Maar dat was slechts van korte duur.
Beleef hier de wedstrijd opnieuw:
Een tegenvaller voor de pauze was het uitvallen van Azor Matusiwa. Hij liep een blessure op en kon niet meer verder. Frank Olijve.kwam voor hem in de ploeg.

De Graafschap houdt lang stand

Na de pauze probeerden de bezoekers van alles om een openingsgoal te forceren, maar de Rotterdammers slaagden daar maar niet in. De Graafschap vond het verder wel prima en wist dat met een stand van 0-0 het grote doel van dit seizoen zou worden bereikt, handhaving in de eredivisie. Een kwartier voor tijd maakte Dervisoglu toch nog de 0-1, waarna het flink nagelbijten werd.
De 0-2 viel acht minuten voor tijd, Adil Auassar kopte raak. Het lukte de thuisploeg in de resterende tijd niet meer om die schade te repareren. Degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie werd daarmee een feit. De Vijverberg werd daarmee in diepe rouw gedompeld.