Instellingen

'Volkert van der G. is niet geëmigreerd en woont nog in Apeldoorn'

Volkert van der G. voor het kort geding over zijn meldplicht.
Volkert van der G. is nog altijd niet geëmigreerd. De moordenaar van Pim Fortuyn kwam vorig jaar van zijn meldplicht af om naar het buitenland te verhuizen, maar leeft nog 'gewoon' in Apeldoorn en Harderwijk. © ANP
APELDOORN - Volkert van der G. is nog altijd niet geëmigreerd. De moordenaar van Pim Fortuyn kwam vorig jaar van zijn meldplicht af om naar het buitenland te verhuizen, maar leeft nog 'gewoon' in Apeldoorn en Harderwijk.
Dat concludeert de Stentor uit informatie van het Openbaar Ministerie en gesprekken met bekenden van Van der G. Hij zou nog in Apeldoorn wonen en geen concreet plan hebben om te emigreren.

'Emigratie is lariekoek'

Van der G. bereikte afgelopen oktober een definitief akkoord met het Openbaar Ministerie over zijn meldplicht bij de reclassering. Hij moest zich één keer in de drie weken melden, maar wilde daar vanaf om te kunnen emigreren. Van der G. moet nu tot 2020 elke twee maanden schriftelijk verslag uitbrengen over zijn huisvesting, dagbesteding en relatie.
Simon Fortuyn, de broer van de in 2002 vermoorde politicus, noemt de emigratie 'lariekoek'. 'Dit is te gek voor woorden', reageert hij in de Stentor. Van der G. zelf heeft een mediaverbod.
De geboren Zeeuw kreeg 18 jaar cel voor de moord op Pim Fortuyn, maar kwam vrij toen hij twee derde van zijn celstraf had uitgezeten. Van der G. is sinds 2014 op vrije voeten.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!