Nieuws

Jan (87) was nog nooit bij Normaal, maar gaat volgende week høken

Jan Amtink uit Barchem (87) gaat naar Normaal.
Hij was nog nooit bij een optreden van Normaal, maar op Hemelvaartsdag gaat Jan Amtink (87) uit Barchem høken. Dit dankt hij aan zijn eigen dochter, Joke. Zij meldde haar vader bij de gemeente Lochem aan voor twee vrijkaartjes voor het optreden. De gemeente loofde twee entreebewijzen uit voor wie donderdag ging stemmen voor het Europese Parlement en een foto postte op sociale media. © Joke Regelink
BARCHEM - Hij was nog nooit bij een optreden van Normaal, maar op Hemelvaartsdag gaat Jan Amtink (87) uit Barchem høken. Dit dankt hij aan zijn eigen dochter, Joke. Zij meldde haar vader bij de gemeente Lochem aan voor twee vrijkaartjes voor het optreden. De gemeente loofde twee entreebewijzen uit voor wie donderdag ging stemmen voor het Europese Parlement en een foto postte op sociale media.
De opkomst was 50,4 procent, veel hoger dan normaal. En volgens burgemeester Sebastiaan van 't Erve kon dat wel eens met die twee vrijkaarten te maken hebben. Het concert Olderwets Høken van de Achterhoekse band was binnen een halfuur uitverkocht.
Joke Regelink besloot haar vader Jan Amtink aan te melden, 87, al jaren fan maar nog nooit bezoeker van een optreden geweest. 'Hij ging op de fiets naar het openluchttheater als Normaal speelde in Lochem en dan ging hij buiten staan luisteren', legt ze uit.
Ze hoopt dat haar moeder Dina, die komende zomer 86 wordt, ook naar het concert kan. 'Ze hebben wat mankementjes, misschien moeten we een rustig plekje voor ze regelen', zegt Joke. 

'Ik vind het schitterend mooi'

Maar wat vindt Amtink er eigenlijk zelf van? Dat vroeg Nieke Hoitink aan de krasse baas op Radio Gelderland:
'Ik vind het schitterend mooi. Als ze te horen zijn op radio of op televisie, dan ben ik aanwezig. Of ik het zie zitten, volgende week? Ja hoor.' Ook met al dat bier, dat wel uit de glazen gaat maar niet in de man komt? 'Ja hoor, beetje bier ben ik niet bang voor.'
En natuurlijk gaat zijn eigen vrouw mee. 'Waarom zou dat niet kunnen?' 
Jan (87) gaat voor het eerst høken bij Normaal
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!