Nieuws

Eigenaren van kapotte treinset gevonden: 'Hij loopt weer als een trein'

De treinset.
Het heeft een aantal weken geduurd, maar Theo Damen heeft de eigenaren van de treinset die hij heeft gerepareerd gevonden. 'Ze worden eind deze week weer herenigd', vertelt Damen op Radio Gelderland. © Omroep Gelderland
ZUTPHEN - Het heeft een aantal weken geduurd, maar Theo Damen heeft de eigenaren van de treinset die hij heeft gerepareerd gevonden. 'Ze worden eind deze week weer herenigd', vertelt Damen op Radio Gelderland.
De eigenaren, een vader en zijn zoon, hadden de treinset in 2018 gekocht op de Modelspoorbeurs in Zutphen, maar bij thuiskomst bleek deze niet te werken. Ze hoopten op de eerstvolgende beurs in maart de verkoper te vinden, maar die was er niet. 

Telefoonnummer kwijt

Damen raakte met het duo in gesprek en beloofde de bekende rood-witte hogesnelheidstrein ICE te repareren. Dat is gelukt – 'hij loopt weer als een trein' – maar hij kon het briefje met hun telefoonnummer nergens meer vinden. Een oproep op zijn eigen Facebookpagina leverde geen reactie op, waarna hij Omroep Gelderland inschakelde.
Luister het verhaal op Radio Gelderland terug:
De juffrouw van de zoon herkende het verhaal en tipte de jongen. 'Die is met het verhaal naar huis gegaan en heeft zijn vader ingeseind', zegt Damen.
Hij heeft de vader inmiddels aan de telefoon gehad en afgesproken om de treinset zaterdagmorgen te overhandigen. 'Ze waren verbaasd en hadden zelf niet meegekregen dat ze al 8 à 9 weken gezocht werden', aldus een verheugde Damen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!