Nieuws

VIDEO | A1 weer vrij na botsing vrachtwagens bij Deventer

Op de A1 richting Apeldoorn zijn dinsdagochtend vroeg ter hoogte van Deventer twee vrachtwagens op elkaar gebotst. Een van de trucks verloor daarbij een deel van zijn lading. © Rens Hulman / News United
DEVENTER - Op de A1 richting Apeldoorn zijn dinsdagochtend vroeg ter hoogte van Deventer twee vrachtwagens op elkaar gebotst. Een van de trucks verloor daarbij een deel van zijn lading.
Vanwege bergingswerkzaamheden was een deel van de snelweg urenlang afgesloten. Dat resulteerde in een lange file. Op het hoogtepunt - in de ochtendspits - stond tussen Lochem en Deventer 13 kilometer. Ook stond het op de omliggende wegen vast.
Hoe het ongeval kon gebeuren en of er gewonden zijn gevallen, is niet bekend.
Beelden van de ravage (tekst gaat verder onder de video):
VIDEO | A1 weer vrij na botsing vrachtwagens bij Deventer

Omleidingen

Verkeer richting Apeldoorn werd ter hoogte van het knooppunt Azelo omgeleid via de A35/N35, A28 en A50. Automobilisten die richting Arnhem reden, moesten via de A35, N18/A18 en A12.
Door de botsing lag de weg bezaaid met rollen vuilniszakken. Na de spits is de weg schoongemaakt en zijn de vrachtwagens geborgen. Rond 10.45 uur meldde Rijkswaterstaat dat de A1 weer vrij was. Dat was veel eerder dan verwacht. 'Alles verliep vlot en de weg is weer schoon. File lost langzaam op', aldus de wegbeheerder.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!