Nieuws

Boosheid blijft na infobijeenkomst over Paasbergflat Arnhem

ARNHEM - De eerste bijeenkomst over de Paasbergflat in Arnhem heeft de boosheid over de komst van de flatbewoners niet weggenomen.
Stichting OnderDak praat in drie sessies omwonenden, ouderen en ouders van schoolkinderen bij over het plan om dertig tot veertig cliënten in de flat te huisvesten, in de buurt van basisschool De Witte Vlinder. De cliënten van de stichting hebben een verleden als gedetineerde of kampen met psychische problemen.
De buurt is niet te spreken over de manier waarop de plannen zijn gecommuniceerd. Veel omwonenden wisten van niets en maken zich grote zorgen.
Luister naar een van de omwonenden:
Bij de eerste bijeenkomst, speciaal voor ouders van de school, waren zo'n vijftig mensen aanwezig. Een oudere dame verliet de bijeenkomst al snel met haar kleinkind 'omdat de woorden die vielen niet bestemd waren voor kinderoren'.
Een ander die de bijeenkomst voortijdig verliet, sprak van een grimmige sfeer. 'Het was geen goed gesprek, iedereen praatte alleen maar door elkaar heen. Ik ben absoluut niet gerustgesteld. We hebben gevraagd hoe de veiligheid gewaarborgd is. Maar daar zijn geen antwoorden op. Het gevoel is niet goed. We worden alleen maar feller', beet ze van zich af. 'Ik word alleen maar bozer.'
Buiten hielden twee agenten de wacht. Wat er binnen precies is besproken, is niet duidelijk. Journalisten waren niet welkom en moesten buiten blijven. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!