Instellingen

Kan OnderDak het tij nog keren? Eerste bijeenkomst na onrust over Paasbergflat

Stichting OnderDak houdt maandagavond een informatiebijeenkomst voor ouders van kinderen die naar basisschool De Witte Vlinder in Arnhem gaan. De ouders zijn ongerust omdat de stichting vlak bij de school 30 tot 40 ex-gedetineerden en psychiatrisch patiënten op wil vangen in de voormalige verzorgingsflat Paasberg. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Stichting OnderDak houdt maandagavond een informatiebijeenkomst voor ouders van kinderen die naar basisschool De Witte Vlinder in Arnhem gaan. De ouders zijn ongerust omdat de stichting vlak bij de school 30 tot 40 ex-gedetineerden en psychiatrisch patiënten op wil vangen in de voormalige verzorgingsflat Paasberg.
De informatiebijeenkomst wordt gehouden omdat er veel onrust is ontstaan in de buurt. Stichting OnderDak heeft zonder te overleggen met de omwonenden sinds begin mei zeven cliënten in de Paasbergflat opgevangen. De stichting betreurt dat en gaat deze week tijdens een aantal informatiebijeenkomsten het gesprek aan met de buurtbewoners in de hoop het tijd te keren.
Of dat gaat lukken is de vraag, want er zijn handtekeningen ingezameld, er is een actiegroep opgericht die een advocaat in de arm heeft genomen, en ook de Arnhemse politiek bemoeit zich er inmiddels mee.
Bekijk hier de reportage: (tekst gaat verder na de video)
Kan OnderDak het tij nog keren? Eerste bijeenkomst na onrust over Paasbergflat

'Veertig cliënten is te veel'

CDA en SP vragen zich af waarom er niet met de buurt gecommuniceerd is en wil dat de wethouder binnenkort tekst en uitleg aan de gemeenteraad geeft. De politiek is het met elkaar eens dat 30 tot 40 cliënten op de Paasberg er te veel zijn. VVD fractievoorzitter Leendert Combée: 'Wij zijn niet voor grootschalige opvang op de Paasberg. Wat ons betreft moet het zo klein mogelijk. Goed kijken of het allemaal ook wel mag en binnen het bestemmingsplan past.' 
De gemeente Arnhem heeft een tijdelijke cliëntenstop afgekondigd. Er zitten momenteel zeven cliënten van Stichting OnderDak in de Paasbergflat en dat mogen er voorlopig dus niet meer worden. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!