Instellingen

Van larve tot bij: kijk live mee in de kraamkamer van de honingbij

Voor het tweede jaar op rij kunnen we live meekijken in de kraamkamer van de honingbij. De observatiekast van Landerij De Park is vanaf vandaag, op Wereld Bijendag, weer toegevoegd aan de livestreams op het YouTube-kanaal van BuitenGewoon. Kijk je mee? © Pixabay
ELST - Voor het tweede jaar op rij kunnen we live meekijken in de kraamkamer van de honingbij. De observatiekast van Landerij De Park is vanaf vandaag, op Wereld Bijendag, weer toegevoegd aan de livestreams op het YouTube-kanaal van BuitenGewoon. Kijk je mee?
Er valt meteen genoeg te zien. 'Binnen nu en 3, 4 dagen gaan de cellen open en komen er nieuwe bijen naar buiten. Deze kun je herkennen aan hun wollige uiterlijk', vertelt Leo Starink, beheerder van de bijenstal op Landerij De Park.
Bijkomen? Ho maar. De jonge bijen worden meteen aan het werk gezet. Ze beginnen met het voeren van de larven. Als ze groter zijn, helpen ze met de honing en het bijhouden van de raat.
In de schemering heb je de meeste kans om de koningin te spotten.
Leo Starink, beheerder bijenstal Landerij de Park
Een glimp van de koningin opvangen? 'In de schemering heb je de meeste kans om haar te spotten. Ze blijft namelijk graag in het donker', legt Starink uit. 'Je kan haar herkennen aan de groene stip op haar lijf, die we als markering hebben aangebracht.'
Kijk hier live mee. Zie jij de koningin? Maak dan een screenshot en stuur de afbeelding naar buitengewoon@gld.nl
Meer weten over de bijen in deze kast? Schakel dan zaterdag 1 juni om 17.00 uur in. Leo Starink behandelt dan live de vraag 'Wordt er aan een nieuwe raad gebouwd'?
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!