Nieuws

Gemeente Arnhem wil Songfestival organiseren

De gemeente Arnhem wil het Eurovisie Songfestival volgend jaar organiseren. Dat wordt na de overwinning van Duncan Laurence komend jaar in Nederland gehouden. © ANP
ARNHEM - De gemeente Arnhem wil het Eurovisie Songfestival volgend jaar organiseren. Dat wordt na de overwinning van Duncan Laurence komend jaar in Nederland gehouden.
Arnhem overweegt serieus een rol als gaststad. 'We worden hier heel enthousiast van, maar we moeten uiteraard wel serieus onderzoeken of het haalbaar is op het gebied van investeringen, faciliteiten en logistiek', aldus de wethouder Jan van Dellen.
Nieke Hoitink sprak op Radio Gelderland met wethouder Van Dellen:
De gemeente haalt ook aan dat GelreDome als één van de weinige plekken in Nederland tijdens die periode beschikbaar is, voldoende publiek kan herbergen en die ingericht is op de registratie van grote evenementen. Het evenement wordt georganiseerd door de NPO, AVROTROS en de NOS.
Tekst gaat verder na de video.
Gemeente Arnhem wil Songfestival organiseren

GelreDome wil ook

Ook GelreDome is enthousiast. 'Het is een prachtig visitekaartje, voor GelreDome, Arnhem en Gelderland. Je staat in één klap in the picture', vertelt directeur Hèrald van de Bunt. 'Wij gaan geen kosten voor het beschikbaar stellen van GelreDome in rekening brengen, alleen de kosten van het personeel, logistiek etc. lopen natuurlijk wel gewoon door. We hebben de capaciteit en de kennis, het zou absoluut moeten lukken.'
Maar ook Vitesse speelt in mei regelmatig wedstrijden, niet onoverkomelijk vindt Van de Bunt. 'Als het zover is, dan gaan we met de KNVB om tafel zitten. En als er wedstrijden verplaatst zouden moeten worden, dan komen we daar vast wel uit.'
Volgens Jos Vranken van het NBTC Holland Marketing (Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen) is het een goed idee om het festival buiten Amsterdam te houden. Aangezien die stad al wel bekend is bij festivalfans is het volgens hem een uitgelezen kans voor steden als Arnhem, Rotterdam of Zwolle om hun stad te profileren.
Duncan Laurence heeft niet alleen de finale van het Eurovisiesongfestival gewonnen, hij schreef donderdag ook de tweede halve finale op zijn naam. Hij eindigde als eerste met 280 punten, zo blijkt uit de scores die de European Broadcasting Union (EBU) na de finale heeft vrijgegeven.
Zie ook
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!