Nieuws

Curator legt beslag op sportpark Achilles '29

Curator Coen Houtman in Arnhem heeft beslag laten leggen op de gebouwen op sportpark de Heikant van Achilles '29 in Groesbeek. De curator die belast is met het faillissement van de proftak van de club, ontdekte dat Achilles '29 BV 42.000 euro had overgemaakt naar een stichting die het sportpark exploiteert. De curator wil het geld terug. © archief Omroep Gelderland
GROESBEEK - Curator Coen Houtman in Arnhem heeft beslag laten leggen op de gebouwen op sportpark de Heikant van Achilles '29 in Groesbeek. De curator die belast is met het faillissement van de proftak van de club, ontdekte dat Achilles '29 BV 42.000 euro had overgemaakt naar een stichting die het sportpark exploiteert. De curator wil het geld terug.
De beslaglegging heeft geen consequenties voor de leden van de voetbalclub, ze mogen gewoon van de accommodatie gebruikmaken. 
Het geld dat Houtman terugvordert is overgemaakt, nadat het faillissement was aangevraagd. Volgens hem dateert de overboeking van eind 2017. De proftak van de club werd op 3 januari 2018 failliet verklaard.

Paulianeus handelen

De Arnhemse jurist vermoedt tussen Achilles '29 BV en STAA 'paulianeus handelen'. Bestuurders van ondernemingen mogen bepaalde schuldeisers niet bevoordelen boven andere schuldeisers. Dat houdt in dat een curator een overeenkomst die is gesloten voor een faillissement kan vernietigen.
Volgens de club in de Gelderlander was de overboeking voor het betalen van salarissen van spelers en medewerkers van de BV.
'Dat kan zo zijn', reageert de curator, 'maar ik heb dan het recht om die betaling terug te draaien, omdat men bij de club toen op de hoogte was van de aanvraag van het faillissement. En dan mag je niet zomaar geld overboeken.'

Mogelijk weer rechtszitting

De advocaat van Achilles '29 moet nu reageren op de beslaglegging, legt de Arnhemse curator uit. 'Die moet aantonen dat de overboeking wel mocht.' Houtman sluit een rechtszitting over deze vordering niet uit. 'Komen we er niet uit, dan volgt er een vonnis', zegt Houtman.
De bewindvoerder is al maanden met de Groesbeekse club in de slag om het faillissement af te wikkelen.
Zie ook
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!