Nieuws

Gemeente Arnhem: geen nieuwe cliënten in 'halve tbs-kliniek' Paasbergflat

De flat in Paasberg.
De gemeente Arnhem voert een cliëntenstop in bij Stichting Onderdak. Ze vindt de plannen van de zorgaanbieder om veertig ex-gevangenen en psychiatrische cliënten op te vangen in voormalig woonzorgcentrum Paasberg ongewenst. De zeven cliënten die er al wonen mogen blijven, maar er komen voorlopig geen nieuwe bewoners bij. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De gemeente Arnhem voert een cliëntenstop in bij Stichting Onderdak. Ze vindt de plannen van de zorgaanbieder om veertig ex-gevangenen en psychiatrische cliënten op te vangen in voormalig woonzorgcentrum Paasberg ongewenst. De zeven cliënten die er al wonen mogen blijven, maar er komen voorlopig geen nieuwe bewoners bij.
Wethouder Roeland van der Zee schreef een brief aan omwonenden. De gemeente eist daarnaast van zorgaanbieder Stichting Onderdak dat er 24 uur per dag een medewerker aanwezig is die toezicht houdt op en om het terrein. Ook moet er een vast aanspreekpunt zijn voor de buurt.

Buurt en gemeente verrast

Omwonenden van de Bronbeeklaan en bezorgde ouders van De Witte School in Arnhem waren, net als de gemeente, verrast dat de zorgaanbieder zonder overleg met de buurt justitiële cliënten plaatste in de Paasbergflat.
De buurt noemde het centrum een 'halve tbs-kliniek'. Omwonenden hielden daarom een handtekeningenactie tegen de komst van ex-gevangenen en psychiatrische cliënten in de buurt van de school. 

Integreren in de wijk

De gemeente geeft in de brief aan dat ze wil dat mensen die beschermd en begeleid wonen, zoveel mogelijk integreren in de samenleving. Arnhem wil stimuleren dat ze door de hele stad verspreid gaan wonen en vindt meerdere justitiële cliënten in de Paasbergflat een te grote concentratie.
Volgens de gemeente zijn er in bijna alle wijken van Arnhem woningen voor beschermd en begeleid wonen. Dit levert volgens de gemeente geen problemen op.
De SP wil de kwestie op de agenda van de gemeenteraad hebben. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!