Nieuws

Handtekeningenactie tegen 'halve tbs-kliniek' in Arnhem

ARNHEM - Omwonenden en bezorgde ouders van De Witte School in Arnhem zijn een handtekeningenactie begonnen tegen de opvang van ex-gedetineerden en psychiatrisch patiënten in de buurt van de basisschool. Eerder werd er al geprotesteerd bij de gemeente.
Stichting OnderDak wil in het voormalige woonzorgcentrum Paasberg aan de Bronbeeklaan maximaal 40 ex-gedetineerden en psychiatrisch patiënten huisvesten. De eerste zeven zogenoemde 'zorgmijders' wonen al in de flat.
Veel bewoners van de wijken Geitenkamp en Paasberg maken zich zorgen over mogelijk geweld, inbraken of andere overlast en zeggen dat ze niet geïnformeerd zijn. Ze vinden dan ook dat het plan moet worden afgeblazen. 
'Hier wordt alles, geloof ik, maar neer gedropt. Van zoek het maar uit hier met de Geitenkamp. Ik vind het schandalig', vertelde een bewoner eerder deze week tegen Omroep Gelderland.

2500 protestfolders

De bezorgde Arnhemmers hebben ondertussen 2500 protestfolders laten drukken die in de buurt zullen worden verspreid. Geen 'halve tbs-kliniek' opvang zorgmijders in het oude bejaardentehuis! luidt de titel. De initiatiefnemers hopen dat zoveel mogelijk mensen het formulier ondertekenen. Burgemeester Ahmed Marcouch en alle raadsleden krijgen ook een exemplaar.
De nieuwe bewoners van de Paasbergflat verblijven er 6 maanden tot maximaal 2 jaar. Het gaat om een woonvorm waarbij volgens de stichting OnderDak 'kwetsbare mensen worden begeleid naar zelfstandig wonen'.
Overdag zijn er steeds twee begeleiders in de flat en na 17.00 uur is er een toezichthouder aanwezig. 'Er is 24/7 iemand in het gebouw', liet een woordvoerder eerder weten.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!