Nieuws

Man die vader knock-out sloeg na opmerking over vuurwerk krijgt cel en tbs

De plek van de mishandeling tijdens oud en nieuw.
Een 23-jarige Huissenaar is woensdag veroordeeld voor een poging tot een woningoverval, een poging tot afpersing en het knock-out slaan van een man na een opmerking over vuurwerk. Hij kreeg vier jaar cel en tbs met dwangverpleging. © Persbureau Heitink
BEMMEL - Een 23-jarige Huissenaar is woensdag veroordeeld voor een poging tot een woningoverval, een poging tot afpersing en het knock-out slaan van een man na een opmerking over vuurwerk. Hij kreeg vier jaar cel en tbs met dwangverpleging.
De Huissenaar mishandelde op 1 januari 2018 in Bemmel, samen met anderen, een willekeurige voorbijganger voor de ogen van diens gezin door hem tegen zijn hoofd en lichaam te slaan en te schoppen.
Het slachtoffer liep bij de mishandeling zwaar lichamelijk letsel op. De aanleiding was dat de toen 49-jarige voorbijganger uit Haalderen een opmerking maakte over het gooien van vuurwerk in hun richting.

Woningoverval in Bemmel

De man probeerde daarnaast op 22 augustus 2017 in Bemmel samen met enkele anderen een man - van wie hij wist dat hij fysiek beperkt is - in zijn eigen woning te beroven en af te persen. De bewoner raakte dusdanig gewond dat hij naar het ziekenhuis moest.
Politieonderzoek na de woningoverval.
Een 23-jarige Huissenaar is woensdag veroordeeld voor een poging tot een woningoverval, een poging tot afpersing en het knock-out slaan van een man na een opmerking over vuurwerk. Hij kreeg vier jaar cel en tbs met dwangverpleging. © Roland Heitink
Volgens de rechtbank blijkt uit zijn stafblad dat het niet de eerste keer is dat de Huissenaar in de fout is gegaan. De kans op herhaling is groot. Daarom legt de rechtbank tbs met dwangverpleging op. Hij moet, samen met zijn mededaders, in totaal 4900 euro aan schadevergoedingen betalen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!