Nieuws

Provincie onderzoekt 'onveiligste verkeerssituatie van Gelderland'

De provincie Gelderland doet onderzoek naar de kruising van de Lochemseweg met de Almenseweg (N346) bij Almen. Dat punt werd volgens de melders bij het Meldpunt Onveilig Verkeer onlangs als 'onveiligste verkeerssituatie van Gelderland' verkozen. Weggebruikers klagen al langere tijd over een onoverzichtelijke en onveilige verkeerssituatie. Ook vinden er veel ongelukken plaats. © GinoPress
WARNSVELD - De provincie Gelderland doet onderzoek naar de kruising van de Lochemseweg met de Almenseweg (N346) bij Almen. Dat punt werd volgens de melders bij het Meldpunt Onveilig Verkeer onlangs als 'onveiligste verkeerssituatie van Gelderland' verkozen. Weggebruikers klagen al langere tijd over een onoverzichtelijke en onveilige verkeerssituatie. Ook vinden er veel ongelukken plaats.
Volgens een woordvoerder van de provincie vormen de resultaten van het meldpunt niet de aanleiding voor het onderzoek. 'Deze kruising heeft al langere tijd onze aandacht, er zijn ook aanpassingen gedaan in het verleden. Omdat er nog steeds veel (bijna)ongelukken plaatsvinden, gaan we met onze verkeerskundigen grondig kijken naar het verkeer en het gedrag van de weggebruikers. Verkeerstechnisch is de weg veilig.' 
Eerder stuurden de gemeenten Bronckhorst, Zutphen en Lochem al een brandbrief naar gedeputeerde Conny Bieze. Ze vroegen de provincie op korte termijn nieuwe maatregelen te nemen.
De provincie laat aan Omroep Gelderland weten dat extra maatregelen momenteel niet op de planning staan. 'Om aanvullende maatregelen te nemen moet je wel weten wat precies de interventie moet zijn', laat een woordvoerder weten. Het onderzoek is naar verwachting na de zomer afgerond. 
Via het Meldpunt Onveilig Verkeer konden weggebruikers vorige maand bij Omroep Gelderland onveilige verkeerssituaties melden. Ook kon er gestemd worden op plekken die al door anderen gemeld waren. De kruising van de Lochemse met de Almenseweg eindigde bovenaan die lijst. In het verleden hebben op die plek meerdere zware ongelukken plaatsgevonden, enkele ook met dodelijke afloop. Lees hier het verhaal van Valentijn Crum, die vorig jaar een zwaar ongeluk meemaakte op de beruchte kruising.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!