Instellingen

Achterhoek Orion landskampioen volleybal na zenuwslopende wedstrijd

GRONINGEN - Achterhoek Orion mag zich landskampioen volleybal noemen. De ploeg uit Doetinchem speelde zondag de laatste van vijf wedstrijden tegen het Groningse Lycurgus. Na een spannende wedstrijd trokken de Doetinchemmers met 2-3 uiteindelijk aan het langste eind.
Volleyballers Achterhoek Orion landskampioen
De strijd om de landstitel duurde in totaal vijf wedstrijden. Vorige week stonden de twee clubs op gelijke hoogte, met elk twee gewonnen wedstrijden. De wedstrijd van zondag on Groningen was dus bepalend. De eerste twee sets (25-21 en 25-22) waren voor de Groningers, maar vervolgens ging de club uit Doetinchem met de resterende drie sets (32-34, 23-25 en 14-16) aan de haal.
De Doetinchemmers vierden het kampioenschap meteen uitbundig. Het is de tweede landstitel voor Achterhoek Orion ooit.
Achterhoek Orion mag zich landskampioen volleybal noemen. De ploeg uit Doetinchem speelde zondag de laatste van vijf wedstrijden tegen het Groningse Lycurgus. Na een spannende wedstrijd trokken de Doetinchemmers met 2-3 uiteindelijk aan het langste eind. © Omroep Gelderland
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!