Nieuws

GoClean De Liemers vraagt met wereldwijde actie aandacht voor plasticvervuiling

GoClean De Liemers vraagt vandaag met een wereldwijde actie aandacht voor de vervuiling door flesjes en blikjes. Milieuorganisaties uit vijf werelddelen en twintig landen doen mee aan de actiedag. Ze tonen op bekende plekken de woorden 'Clean Planet'. © GoClean De Liemers
DUIVEN - GoClean De Liemers vraagt vandaag met een wereldwijde actie aandacht voor de vervuiling door flesjes en blikjes. Milieuorganisaties uit vijf werelddelen en twintig landen doen mee aan de actiedag. Ze tonen op bekende plekken de woorden 'Clean Planet'.
Met deze actie wordt aandacht gevraagd voor de wereldwijde milieuvervuiling door flesjes, blikjes en andere drankverpakkingen. GoClean De Liemers roept met twee andere Nederlandse organisaties specifiek op tot het invoeren van statiegeld op blikjes. Flessen en blikjes vormen samen zo'n veertig procent van al het zwerfafval.
GoClean De Liemers haalde afgelopen tijd tienduizenden stukken zwerfafval van straat tussen Arnhem en Zevenaar. Ze registreerden het afval via een app, waarmee data werd vergaard. Op die manier kan beter in kaart worden gebracht waar welk soort afval ligt.
De aftrap voor de wereldwijde actie werd vanochtend gegeven bij de Engelse BBC. GoClean De Liemers werkt voor de actie samen met Recycling Netwerk en de Plastic Soup Foundation. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!