Gemeente Oost Gelre

Ernstig zieke Lars (10) mag het veld op bij Ajax - Tottenham Hotspur

De 10-jarige Lars Verhoeven uit Zieuwent mocht woensdagavond aan de hand van scheidsrechter Felix Brych het veld op bij de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Tottenham Hotspur. Door een wens bij stichting Make-A-Wish mocht hij de grasmat van de Johan Cruijff Arena betreden. © Marieke Krabbenborg
ZIEUWENT - De 10-jarige Lars Verhoeven uit Zieuwent mocht woensdagavond aan de hand van scheidsrechter Felix Brych het veld op bij de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Tottenham Hotspur. Door een wens bij stichting Make-A-Wish mocht hij de grasmat van de Johan Cruijff Arena betreden.
Lars heeft CF cystic fibrosis (taaislijmziekte). Het is een erfelijke ziekte die alleen kan worden overgedragen als beide ouders het gen dragen. Door een bijzondere prestatie die Lars afgelopen februari leverde op de loopband tijdens een behandeling in het Amalia kinderziekenhuis in Nijmegen werd hij door een longarts aangemeld bij de stichting Make-A-Wish, die wensen van ernstig zieke kinderen vervult.

Groot fan van Ajax

De prestatie van Lars is nog niet eerder gedaan door een jongen van zijn leeftijd volgens Roukema. Daarom was de longarts van mening dat hij wel een 'extraatje' had verdiend in de vorm van een wens bij Make-A-Wish. Al snel werd duidelijk dat het iets met Ajax moest worden, want Lars is een groot fan van de Amsterdamse voetbalclub.
De wedstrijd in de Johan Cruijff Arena begon om 21.00 uur. Even daarvoor liep Lars met de scheidsrechter en spelers van Ajax en Tottenham Hotspur het veld op en stond hij tijdens de hymne van de Champions League op de grasmat.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!