Nieuws

Speelfilmdebuut Arnhemse regisseur: 'Als klein jongetje hoop je hierop'

De film Nocturne van de Arnhemse regisseur Viktor van der Valk is dinsdagavond in voorpremière gegaan in Filmtheater Focus in Arnhem. Het is het speelfilmdebuut van Van der Valk. © Nocturne
ARNHEM - De film Nocturne van de Arnhemse regisseur Viktor van der Valk is dinsdagavond in voorpremière gegaan in Filmtheater Focus in Arnhem. Het is het speelfilmdebuut van Van der Valk.
'Superspannend', zo omschrijft de regisseur zijn debuut tegenover Radio Gelderland. 'Het is iets waar je lang naartoe hebt geleefd. Als klein jongetje al hoopte je ooit een film in de bioscoop te mogen laten draaien. Dat komt nu uit.'
Nocturne wordt omschreven als een speelse film noir over liefde volwassen worden, deadlines en inspiratie. Viktor van der Valk groeide samen met zijn broer Vincent op in de Burgemeesterswijk in Arnhem. De wijk dient als decor voor de film. Vincent van der Valk is acteur en hij speelt de hoofdrol in de film van zijn broer.
Na de voorpremière - waarbij de genodigden na afloop vragen konden stellen aan de broers - is aanstaande donderdag de grote première.
Bekijk het gesprek met Viktor van der Valk terug:
Speelfilmdebuut Arnhemse regisseur: 'Als klein jongetje hoop je hierop'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!