Nieuws

Heerde zegt huur gebouw Horsthoekschool op

Het ziet er toch naar uit dat openbare basisschool De Horsthoek in Heerde moet verhuizen. De gemeente stopt de ingebruikname van het oude schoolgebouw. De stichting Proo waar de school onder valt is inmiddels op de hoogte gesteld. © Omroep Gelderland
HEERDE - Het ziet er toch naar uit dat openbare basisschool De Horsthoek in Heerde moet verhuizen. De gemeente stopt de ingebruikname van het oude schoolgebouw. De stichting Proo waar de school onder valt is inmiddels op de hoogte gesteld.
door Maaike de Glee
Als het aan wethouder Jan Berkhoff ligt zal de Horsthoekschool zo snel mogelijk verhuizen naar de nabijgelegen multifunctionele accommodatie De Heerd. Daarin zijn al lange tijd lokalen voor de school gereserveerd.
De gemeente Heerde vindt al lange tijd dat de Horshoekschool niet op een verantwoorde manier meer op de huidige locatie aan de Oenerweg kan blijven. Vorig jaar werd de school weken gesloten vanwege een asbestcrisis. 

Ouders

Ouders van leerlingen van de school hebben eerder laten weten absoluut niet willen mee te verhuizen naar de andere locatie. In een enquête gehouden door het schoolbestuur liet zelfs 70 procent van de ouders weten hun kinderen niet mee te laten verhuizen naar De Heerd. Het schoolbestuur zei toen al te vrezen voor het voortbestaan van de school waar zo'n 90 leerlingen onderwijs volgen. 
Om die reden zijn ouders momenteel nog in gesprek met het gemeentebestuur om te kijken naar een oplossing om de school alsnog in buurtschap De Horsthoek te houden. Mogelijkheden om een beheerstichting de school te laten overnemen worden onderzocht. 
Eerder liet ook Stichting Proo weten zich niet neer zomaar neer te leggen bij een verplichte verhuizing. Of de stichting opnieuw in beroep gaat is nog niet duidelijk. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!