Gemeente Voorst

Bevrijdingsdag voor 15 eendjes in Twello

Eendjes, eendjes en nog eens eendjes. Dat was wat de brandweer op Bevrijdingsdag vond in een slooppand in Twello. Maar liefst 15 donzige kleintjes scharrelden er rond maar konden er niet meer uit. En dus kwam de brandweer er aan te pas om de eendjes te bevrijden. © Brandweer Twello/Facebook
TWELLO - Eendjes, eendjes en nog eens eendjes. Dat was wat de brandweer op Bevrijdingsdag vond in een slooppand in Twello. Maar liefst 15 donzige kleintjes scharrelden er rond maar konden er niet meer uit. En dus kwam de brandweer er aan te pas om de eendjes te bevrijden.
Een medewerker van de brandweer zag de jonge diertjes rondlopen in een slooppand aan de Duistervoordseweg. De moedereend was bij haar kroost, maar het gezelschap kon de weg naar buiten niet meer vinden. En dus waren de collega's snel opgeroepen. Alle eendjes en de moeder werden veilig naar buiten gebracht naar een sloot in de buurt.
Branden blussen doet de brandweer natuurlijk ook, maar eendjes redden lijkt deze dagen ook aan de orde van de dag. De afgelopen tijd moest de brandweer op veel plekken in Gelderland al reddingswerk verrichten, onder meer in Apeldoorn en Rheden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!