Nieuws

Jeugddetentie 17-jarige voor aanranden 66-jarige vrouw Lochem

Vrouwe Justitia.
De rechtbank heeft dinsdag een 17-jarige jongen uit Lochem veroordeeld voor het aanranden van een 66-jarige vrouw. Dat gebeurde afgelopen 15 december 2018 in Lochem. De jongen krijgt 143 dagen jeugddetentie opgelegd, waarvan 30 dagen voorwaardelijk. De rechtbank sprak de jongen vrij van poging tot verkrachting, omdat daar geen bewijs voor is. © Pixabay
ARNHEM - De rechtbank heeft dinsdag een 17-jarige jongen uit Lochem veroordeeld voor het aanranden van een 66-jarige vrouw. Dat gebeurde afgelopen 15 december 2018 in Lochem. De jongen krijgt 143 dagen jeugddetentie opgelegd, waarvan 30 dagen voorwaardelijk. De rechtbank sprak de jongen vrij van poging tot verkrachting, omdat daar geen bewijs voor is.
Dat heeft de rechtbank woensdag bekendgemaakt. De aanranding gebeurde december vorig jaar toen de vrouw 's morgens vroeg haar dagelijkse ochtendwandeling maakte.
De minderjarige sprak haar aan en probeerde haar te versieren, zo zegt hij zelf. De rechtbank vindt bewezen dat hij het slachtoffer toen vastpakte en onzedelijk betastte. Getuigen zagen dat het slachtoffer werd vastgepakt, en schreeuwde en gilde. Ook probeerde zij voorbijkomende auto’s te stoppen. Daaruit blijkt volgens de rechtbank dat de vrouw heel bang moet zijn geweest. 
Het onvoorwaardelijke deel van de jeugddetentie, bijna 4 maanden, is gelijk aan de tijd die de jongen al in voorarrest heeft gezeten. De rechtbank weegt mee dat de jongen verminderd toerekeningsvatbaar is. Voorwaarde om uit de jeugdcel te blijven is dat hij een behandeling volgt. Ook mag hij geen contact zoeken met het slachtoffer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!