Nieuws

Duizenden kippen omgekomen bij grote schuurbrand

RENSWOUDE - In een schuur in Renswoude, net over de provinciegrens met Utrecht, heeft dinsdagmiddag een grote brand gewoed. In de stal stonden volgens de Veiligheidsregio Utrecht mogelijk 16.000 kippen. Een groot deel daarvan heeft de brand niet overleefd.
De brand woedde sinds 15.45 uur op een erf aan de Ubbeschoterweg en veroorzaakte veel rook. Ruim een uur later was de brand onder controle.
De rookwolken waren vanuit Gelderland goed zichtbaar. Zo was de rookpluim vanaf de snelwegen A30 en A12 bij Ede duidelijk te zien. De rook trok richting het zuiden en was zelfs in Ochten te ruiken.
Bekijk hier beelden van de brand: (tekst gaat verder na de video)
Beelden van de brand in Renswoude

Ramen en deuren sluiten

De Veiligheidsregio Utrecht adviseerde mensen die last hadden van de rook, ramen en deuren gesloten te houden. Ook werd gevraagd om ventilatiesystemen uit te schakelen als dat mogelijk was.
De brandweer schaalde groots op en is tot laat in de avond bezig met nablussen. Er zijn op de dieren na geen slachtoffers gevallen. Over de oorzaak is nog niets bekend.
Veel kippen hebben het niet overleefd, hoeveel precies is nog niet duidelijk.
Een foto van de stal na de brand:
De stal na de brand.
In een schuur in Renswoude, net over de provinciegrens met Utrecht, heeft dinsdagmiddag een grote brand gewoed. In de stal stonden volgens de Veiligheidsregio Utrecht mogelijk 16.000 kippen. Een groot deel daarvan heeft de brand niet overleefd. © Omroep Gelderland
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!