Nieuws

Lancaster bommenwerper toch niet boven Hulshorst op 4 mei

De Lancaster is de enige vliegwaardige in Europa.
De vlucht van een oude Britse Lancaster bommenwerper over een monument in Hulshorst op 4 mei gaat niet door. Het toestel staat voor onderhoud en reparatie aan de grond in het Verenigd Koninkrijk, melden de organisatoren van de vlucht maandag. De kist zou een rondvlucht boven Nederland maken. © Lancaster Monument Hulshorst
HULSHORST - De vlucht van een oude Britse Lancaster bommenwerper over een monument in Hulshorst op 4 mei gaat niet door. Het toestel staat voor onderhoud en reparatie aan de grond in het Verenigd Koninkrijk, melden de organisatoren van de vlucht maandag. De kist zou een rondvlucht boven Nederland maken.
Bij Hulshorst zou de bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog een groet brengen aan de omgekomen bemanning van een andere Lancaster. Die stortte daar op 1 april 1944 neer op de terugweg van een bombardement boven Duitsland. De zeven bemanningsleden kwamen daarbij om.
De Lancaster die de herdenkingsvlucht zou uitvoeren, is de enige vliegende in Europa. Het toestel, met zijn vier kenmerkend ronkende Merlin motoren, is volgens de Battle of Britain Memorial Flight van de Britse Royal Air Force niet op tijd vliegwaardig.
De Lancaster was al wel vaker te zien boven Gelderland. In mei vorig jaar maakte het toestel een vlucht boven Fort Vuren
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!