Instellingen

Vrijwilligers de straat op voor behoud museum Tweestromenland

Streekhistorisch museum Tweestromenland
Vrienden, dat is wat ze nodig hebben bij Streekhistorisch Museum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen. Doordat de gemeente weinig subsidie verleent kan het museum het hoofd nog maar nauwelijks boven water houden.

BENEDEN-LEEUWEN - Vrienden, dat is wat ze nodig hebben bij Streekhistorisch Museum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen. Doordat de gemeente weinig subsidie verleent kan het museum het hoofd nog maar nauwelijks boven water houden.

Het museum ging in februari zelfs enkele weken noodgedwongen dicht. Nu zijn ze weer open, maar om definitief open te blijven komen de vrijwilligers nu in actie. 'We gaan de straat op om vrienden te werven', zegt Jaap van der Veer, vice-voorzitter van het museum.

De vrijwilligers willen het museum nieuw leven in blazen. Omdat er vanuit de gemeente erg weinig geld komt, besloten ze zelf de handschoen op te pakken. Deze hele week gaan ze daarom de straat op om mensen te enthousiasmeren om vriend te worden van het museum. Voor minimaal 15 euro per jaar kun je dan vriend worden en het museum steunen. 'Mensen krijgen dan onze nieuwsbrief, kunnen gratis ons museum bezoeken en worden uitgenodigd voor een speciale vriendenavond.'

Het museum hoopt door de actie in juni weer helemaal open te kunnen. Dan willen ze ook een nieuwe tentoonstelling inrichten, maar ook daar is geld voor nodig. Daarom gaan ze letterlijk de hele streek in om mensen enthousiast te maken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!