Nieuws

Lucratieve kunstaankoop eventjes te bewonderen in Koekkoek Haus Kleve

Drie schilderijen van drie schilders uit het schildersgeslacht Koekkoek worden zaterdag gepresenteerd in museum B.C. Koekkoek-Haus in het Duitse Kleef. De schilderijen doken onlangs op op verschillende veilingen in Nederland en werden gekocht door kunsthandelaar Kas Buunk van de Koekkoek Documentatie Stichting in Ede. © met toestemming van het Koekkoek-Haus in Kleef
KLEVE - Drie schilderijen van drie schilders uit het schildersgeslacht Koekkoek worden zaterdag gepresenteerd in museum B.C. Koekkoek-Haus in het Duitse Kleef. De schilderijen doken onlangs op op verschillende veilingen in Nederland en werden gekocht door kunsthandelaar Kas Buunk van de Koekkoek Documentatie Stichting in Ede.
Het museum in Kleef waar de schilderijen gepresenteerd worden, was ooit het huis van landschapschilder Barend Cornelis Koekkoek. Buunk kon de drie panelen kopen voor 2580, 1360 en 465 euro. Een taxateur schatte de waarde daarna op 33.000, 16.000 en 16.000 euro.
De werken worden voorlopig niet verkocht. Ze zijn in Kleef te bewonderen met enkele andere oudere ontdekkingen van Buunk. Komende maand verhuizen ze dan naar de kunstbeurs Art Breda. De familie Koekkoek bracht achttien schilders voort in vijf generaties.
De gevonden schilderijen zijn van Hermanus, Willem en Jan H.B. Koekkoek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!