Nieuws

Arnhem-Nijmegen en Ede-Wageningen krijgen een culturele proeftuin

Impressie van het World Food Center.
Culturele Bloei en Duurzame mode 025. Zo heten de twee Gelderse proeftuinen waarvoor het Rijk geld beschikbaar stelt. © Gemeente Ede
EDE - Culturele Bloei en Duurzame mode 025. Zo heten de twee Gelderse proeftuinen waarvoor het Rijk geld beschikbaar stelt.
Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap trekt in 2019 en 2020 in totaal 4 miljoen euro uit om culturele vernieuwing in de regio te stimuleren. Dat bedrag wordt door verschillende stedelijke regio's verdubbeld. Er gaan vijftien culturele proeftuinen verspreid door het land van start.

Mobiele maakplaats

Ede en Wageningen hebben een gezamenlijk plan ingediend om de zichtbaarheid en toegankelijkheid van cultuur in de twee gemeenten te vergroten. Zo komt er een fysieke en mobiele 'maakplaats' waar betrokken partijen en inwoners elkaar ontmoeten, kennis en ideeën uitwisselen en activiteiten opzetten en uitvoeren.
De mobiele maakplaats gaat van start op het terrein van het World Food Center en verplaatst zich daarna door de twee gemeenten. Daarnaast is er een online verbinding met vergelijkbare andere initiatieven wereldwijd. 
De culturele proeftuin in Ede en Wageningen wordt de komende maanden verder uitgewerkt en gaat 1 september van start. Het project heeft een looptijd van twee jaar.

Cultuurregio 025

Over de andere Gelderse proeftuin Duurzame mode 025 is nog niet veel bekend. De gemeenten Arnhem en Nijmegen gingen eind vorig jaar met de cultuurregio 025 van start. Een van de doelen is om de transitie te maken naar 'een vitaal, circulair en duurzaam modesysteem'.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!