Nieuws

Doetinchemse raad akkoord met 1 miljoen euro voor sportpark

De gemeenteraad van Doetinchem is donderdagavond akkoord gegaan met een krediet van ruim 1 miljoen euro voor twee kunstgrasvelden. Eén veld op Sportpark De Bezelhorst wordt gerenoveerd en op dezelfde locatie wordt een tweede veld nieuw aangelegd. © Pixabay
DOETINCHEM - De gemeenteraad van Doetinchem is donderdagavond akkoord gegaan met een krediet van ruim 1 miljoen euro voor twee kunstgrasvelden. Eén veld op Sportpark De Bezelhorst wordt gerenoveerd en op dezelfde locatie wordt een tweede veld nieuw aangelegd.
Het sportpark is de thuishaven van VV Doetinchem en wordt met ingang van komend seizoen ook de trainingsaccommodatie van De Graafschap. Bovendien vestigt de Stichting Talenten Academie Achterhoek (STAA) zich op De Bezelhorst.

Transitie

De investering in de twee kunstgrasvelden heeft niet alleen een sportieve achtergrond. ‘We maken als VV Doetinchem de transitie van een voetbalclub naar een sociaal-maatschappelijke onderneming’, zegt voorzitter Ger Melissen.
In zijn optiek wordt de thuishaven van de voetbalclub ook een soort van wijkcentrum: ‘Een vitaal sportpark voor een vitale wijk. We kunnen een belangrijke rol vervullen in de ontwikkelingen in Doetinchem-Noord en ondersteunen daarmee de gemeente.’
De gevraagde subsidie was geen hamerstuk. Met name de financiering zorgde voor vraagtekens. Zo sprak de SP van een 'vreemde constructie', maar: 'we zien geen reden de rode kaart te trekken.' Uiteindelijk ging de raad unaniem akkoord met de investering voor de twee kunstgrasvelden.

Teruglopend ledenaantal

De twee kunstgrasvelden op Sportpark De Bezelhorst moeten de magneet worden waar meer voetballende jeugd op afkomt. VV Doetinchem kampt al jaren met een teruglopend ledenaantal, met name bij de jeugdafdeling. Dat komt mede doordat de club is gevestigd bij twee wijken met veel minder kinderen dan er wonen aan de andere kant van Doetinchem.

De Graafschap

En dan is er het belang van De Graafschap. De Eredivisieclub zwerft met de jeugd al jaren door de Achterhoek en wil graag naar een vaste trainingsaccommodatie voor zowel de hoofdmacht als de jeugd. De Graafschap traint nu nog op Sportpark Groenendaal, maar die sportvelden worden komende zomer bij het natuurgebied De Zumpe getrokken.
De Graafschap is al te gast op De Bezelhorst, maar het nadeel van de thuishaven van VV Doetinchem is de versleten en afgeschreven kunstgrasmat. De gladde ondergrond vergroot de kans op blessures. ‘Ook daarom moest de raad wel overstag. Groenendaal wordt een natuurpark’, aldus Melissen.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek.
Heb jij nieuws over jouw gemeente? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!