Nieuws

Provincie strooit met subsidies voor opknappen historische gebouwen

De Eusebiuskerk in Arnhem.
De provincie schenkt een financiële bijdrage aan meerdere historische gebouwen, kerken en molens in Gelderland. Onder meer de Eusebiuskerk in Arnhem en Kasteel Doornenburg ontvangen een subsidie van de provincie voor een opknapbeurt. © Omroep Gelderland.
De provincie schenkt een financiële bijdrage aan meerdere historische gebouwen, kerken en molens in Gelderland. Onder meer de Eusebiuskerk in Arnhem en Kasteel Doornenburg ontvangen een subsidie van de provincie voor een opknapbeurt.
De subsidies van de provincie vallen onder tweede ronde van de regeling 'Functioneel gebruik Erfgoed 2019'. Inmiddels hebben 25 projecten geld ontvangen van de provincie.

Herstellen én verduurzamen

Watermolen Quadenoord in Renkum en de Bunkerboerderij ZP5 en de Sint-Walburgsbasiliek in Arnhem krijgen ook een subsidie. Daarnaast profiteren boerderij Erve IJzerman in Wapenveld en de voormalige paardenstal op de Mauritskazerne in Ede van de regeling.
Die laatste krijgt met de subsidie de kans de historische elementen van het pand te restaureren en het geheel te verduurzamen.

Voldoen aan de criteria

Het totale subsidiebudget van 13,5 miljoen euro is nog niet volledig verdeeld. De provincie toetst momenteel nog ingezonden projecten aan de gestelde criteria. Het erfgoed moet de cultuurhistorische waarde behouden en de opknapbeurt moet bijdragen aan de ruimtelijke kwaliteit.
In totaal verwacht de provincie zeker 50 projecten te kunnen steunen met de subsidie. De andere gehonoreerde projecten worden later bekendgemaakt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!