Nieuws

Omroep Gelderland-podcast 'Anoniem Intiem' wint Tegel

DEN HAAG - De Omroep Gelderland-podcast 'Anoniem Intiem' heeft een Tegel gewonnen in de categorie Regio. De prijs voor de beste journalistieke producties van Nederland werd dinsdagavavond uitgereikt in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.
De podcast van onderzoeksjournalist Maarten Dallinga was samen met twee andere producties genomineerd. De onderzoeksjournalist dook in de verborgen wereld van openbare seksplekken en maakte er voor Omroep Gelderland een vijfdelige podcastserie over. Dallinga deed maandenlang onderzoek naar de zeker tien mannenontmoetingsplekken in Gelderland.

Spraakmakende journalistiek

De Tegel werd dit jaar voor het eerst uitgereikt in de categorie Regio. De organisatie nomineerde producties met naar eigen zeggen hoogwaardige, onderscheidende en spraakmakende regionale journalistiek. De berichtgeving moest bovendien van aantoonbaar groot belang zijn voor de regionale gemeenschap.
Eerder won 'Anoniem Intiem' ook al de Seks en Media Prijs 2018 van de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie.
Luister hier naar de trailer van 'Anoniem Intiem':
Alle afleveringen zijn hier te beluisteren. Luisteren kan ook via bekende podcastapps als Apple Podcasts (het paarse icoontje op je telefoon), Spotify, Stitcher en Player FM. Op deze pagina staan ook de andere podcasts van Omroep Gelderland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!