Nieuws

Eis: 4 jaar en tbs na gewelddadige woningoverval en nieuwjaarsgeweld Bemmel

ZUTPHEN - Het Openbaar Ministerie heeft woensdag 4 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen een man uit Huissen wegens een gewelddadige woningoverval in augustus 2017 en een mishandeling in de nieuwjaarsnacht 2018, beide in Bemmel.
De aanklager vindt dat er genoeg bewijs is dat de 23-jarige man op 22 augustus 2017 met een vrouwelijke medeverdachte van 25 een woning aan de Flierenhofstraat in Bemmel heeft overvallen. De vrouwelijke verdachte had een afspraak gemaakt met de bewoner om te zorgen dat die thuis was. De mannelijke bewoner raakte bij de overval gewond. De overvallers bedreigden hem met een vuurwapen en riepen 'waar zijn de autosleutels' en 'waar ligt de kluis'. De bewoner weigerde echter te antwoorden, waarna hij werd geslagen en gestompt.
Tekst gaat verder onder de reportage
Eis: 4 jaar en tbs na gewelddadige woningoverval en nieuwjaarsgeweld Bemmel

Politie zocht eerst twee mannen

De bewoner moest die nacht naar het ziekenhuis. Een vrouw die ook in het huis was raakte niet gewond. Zij belde de politie, die in eerste instantie op zoek ging naar twee mannelijke daders.
De nu 25-jarige Mandy P. mocht haar rechtszaak in vrijheid afwachten, maar de 23-jarige Senne J., geboren te Bemmel, zit na 14 maanden nog steeds vast. Hij wordt ook nog verdacht van een mishandeling in Nieuwjaarsnacht 2018 in Bemmel.

Gebroken oogkas en gekneusde ribben

Een vader die met zijn gezin op de Van Nispenlaan liep, maakte een opmerking richting een groep jongens die vuurwerk naar hem gooiden. Die opmerking moest hij bekopen met een pak slaag. Voor het oog van zijn gezin kreeg hij een kopstoot en werd hij tegen het hoofd getrapt. Daarbij raakte hij bewusteloos. Het slachtoffer brak zijn oogkas en liep gekneusde ribben op.
De politie vermoedde na die mishandeling al snel dat het om dezelfde dader ging als die van de woningoverval eerder. Het geweld en het signalement van de dader kwamen overeen.
De verdachte wijst naar mensen in het drugswereldje van Bemmel voor wat de overval betreft en ontkent betrokkenheid. Volgens hem zijn er geen sporen die hem aan de woning op dat tijdstip linken. Ook ontkent hij de mishandeling. De politie zou het altijd op hem gemunt hebben. Volgens de officier van justitie is het contact dat hij met anderen had na een uitzending van Bureau GLD veelzeggend genoeg. Daarin leek hij zelfs blijk te geven van trots. 
De man is in het Pieter Baan Centrum onderzocht. Onderzoekers denken aan een anti-sociale persoonlijkheidsstoornis. Verdachte heeft voor zijn leeftijd een fors strafblad. Het risico op nieuw gewelddadig gedrag wordt hoog ingeschat.
De rechter doet op 15 mei uitspraak.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!